Rosemarijn & Fotografie

Mijn naam is Rosemarijn de Jong en ik ben woonachtig in Amersfoort.

De liefde voor fotografie is een aantal jaren geleden begonnen toen ik complimenten kreeg over foto’s die ik had gemaakt. Geen ‘gewone’ vakantiekiekjes, maar foto’s met aandacht voor licht, compositie en sfeer! Mijn enthousiasme groeide en zo heb ik een paar jaar terug mijn eerste (tweedehands) digitale spiegelreflexcamera gekocht en ben ik snel verliefd geworden op deze prachtige manier van schrijven. Want fotograferen is ook schrijven, maar dan met licht. En laat schrijven nu mijn ding zijn, met licht, pen of digitaal.

Ondertussen is mijn camera uiteraard vervangen voor een nieuw exemplaar en groeit deze hobby uit tot een nevenactiviteit naast mijn baan als Adviseur Mobiliteit & Gedrag bij een groot ingenieursbureau. Zoals ‘Gedrag’ al doet vermoeden heb ik iets met mensen. Analyses van gedrag vind ik interessant, maar ook het fotograferen van mensen vind ik heerlijk om te doen. Met name de straatfotografie en bijvoorbeeld (kleinschalige) evenementen doe ik graag om de mensen zo natuurlijk mogelijk op de foto te zetten,  ze over te laten komen zoals ze zijn.

Naast mensen vind ik nog veel andere onderwerpen interessant om te fotograferen, zoals Steden/Architectuur, Urban/Urbex en Macrofotografie. Bekijk gerust mijn portfolio om voorbeelden te zien van wat ik heb gemaakt.

Als je interesse hebt in een fotoshoot in een studio of ergens buiten, zwangerschap of bruiloft, of vind je werk van mij interessant en zou je het willen aanschaffen, neem dan contact met mij op via de contactpagina.

Veel plezier met het bekijken van mijn website!